Fuktmåling

+47908 59 999   Man - Fre: 0800 - 1600

Tørt Bygg AS bruker Protimeter MMS ved fuktmålinger. Instrumentet har den egenskapen at det kan brukes til avlesning av relativ luftfuktighet, temperatur, vektprosent i treverk (Fk ) (metningsgrad i trematerialer) og duggpunkt. Instrumentet er også godt egnet til indikasjonsmålinger.
Ved  måling i betong er det relativ luftfuktighet som måles. RF-metoden (RF= relativ luftfuktighet) er den mest anerkjente metoden, da den er uavhengig av hvilken betongtype man måler i.
Ved bruk av RF-metoden bores et hull i betongen hvor det monteres målehylse og måleprobe. Første avlesing skjer først etter 24 timer, da har luften i målehylsen kommet i balanse med den relative luftfuktigheten i betongen. Dette regnes som et godt mål på relative luftfuktighet i betongen, og gjelder for alle typer betong, puss, leca, teglstein etc. De beste målingene får vi ved temperatur på ca. 15 - 25 °C, men det spiller liten rolle hvilken temperatur man måler ved, bare den er stabil.
Vedfuktmålinger i tre er det flere forskjellige metoder man kan bruke for dokumentasjon, men metoden som gir best resultat er den der elektroder eller pigger blir slått inn i treverket.

Tørt Bygg AS utfører alle typer fuktmålinger i alle typer bygg og konstruksjoner.

Tørt Bygg AS bruker kun denne metoden ved fuktmålnger i tre. Ved enkel fuktmåling i tre brukes korte pinner som blir presset inn i materialet for måling av Fk i trevirket.
Ved mer avansert fuktmåling brukes hammerelektroder som har isolerte elektroder bortsett fra ca 2mm fra spissen. Med denne metoden får vi nøyaktig resultat over metningsgraden i materialet.
Treverk skal ha fuktinnhold lavere enn 15 vektprosent. I treverk med fuktighet over 17 vektprosent øker faren for råte og muggsoppvekst dramatisk. Hvis fuktinnholdet ligger over 20 vektprosent, er allerede muggsoppen dannet.
Fibermetningsgrad for treverk er 28 vektprosent. Det vil si at ved 28 vektprosent er det fritt vann i treverket.


Kontakt oss


Spør oss om det er noe du lurer på

Navn*
E-mail:
Melding*
Sikkerhetskode
0
0
0
s2smodern

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.